Česta pitanja

Pitanja

Zašto je bitna podnica kad imam izuzetno dobar madrac?

I najbolji madrac može biti dobar samo onoliko koliko je dobra podnica. Lijepa i mekana presvlaka ne znači da imamo dobar madrac. Probajte madrac, lezite na njega i zavirite ispod presvlake.

Podnica omogućava:

  • prozračnost
  • fleksibilnost
  • duži vijek trajanja madraca jer apsorbuje pritisak madraca
  • miran san jer onemogućava škripanje
  • pravilnu raspodjelu pritiska Moja žena i ja smo malo teži.

Hoće li te letvice ispod nas puknuti prilikom vršenja bračnih dužnosti?
Ne tražite izgovor u podnicama. Svaka podnica to bez problema podnosi. Jedino nije preporučljivo čitavom težinom stati na jednu letvicu (da npr. promijenite sijalicu u spavaćoj sobi).

Jedan ili dva madraca u bračnom krevetu?
Obratite pažnju na to da u bračnom krevetu imate dva odvojena madraca i podloge. Svaki pokret u snu prenosi se na partnera i remeti ritam spavanja. Idealna dužina kreveta izračunava se po formuli - visina tijela + 20 cm. Pravilna širina kreveta u bračnom krevetu je minimalno 180 cm, a u jediničnom 100 cm.

Imam preko 120kg. koji madrac i podnicu trebam odabrati?
Ukoliko volite da spavate na tvrdoj podlozi preporučujemo madrac od džepičastog jezgra sa Flex podnicom od 28 letvica. Za ljubitelje mekše podloge preporučujemo madrac od PU pjene i Vita San podnicu sa 42 letvice!

Šta podrazumijeva dimenzija kreveta 180x200cm?
Dimenzija 180x200cm podrazumijeva dimenziju madraca koji se treba umetnuti u krevet. Zavisno od modela kreveta njegova bruto dimenzija je naravno nešto veća. Podnice se isporučuju 0,5cm kraće po širini i 1,5cm po dužini radi lakšeg umetanja u krevet.

Memori pjena da ili ne?
Prvenstveno zavisi od toga da li više volite mekšu ili tvrđu podlogu. Za osobe preko 90kg težine memori pjena od 2cm visine nema nikakvog smisla. U ovom slučaju visina od 7cm je idealna. Mišići trebaju potporu madraca i podnice da bi se odmorili, svako statičko spavanje nije preporučljivo.

Zidni kreveti sa oprugama ili pneumatskim podizačima?
Da li Vam se desilo da Vam je pneumatski podizač na gepeku auta propao? Ili Vam se to ipak desilo kod gornjih elemenata kuhinje? Iz sigurnosnih razloga isporučujemo zidne krevete isključivo sa oprugama.

2012-2015 Salon Andalus - Sistemi za udobno i zdravo spavanje